Informacja prasowa: Healthline przejmuje DiabetesMine

Sarah Zweifach DData June 2020 Keynote

Anonim

Teaming Together w celu dostarczenia rozszerzonych informacji i zwiększenia motywacji pacjentów

SAN FRANCISCO - 15 grudnia 2014 r. - > Healthline, wiodący dostawca inteligentnych rozwiązań informacyjnych i technologicznych w zakresie zdrowia, ogłosił dziś przejęcie DiabetesMine, wiodącego blogu dla społeczności chorych na cukrzycę. Treści z DiabetesMine, w tym artykuły, recenzje, wpisy gości, wywiady i filmy, zostaną zintegrowane z Healthline. com w celu zwiększenia dostarczania informacji dotyczących cukrzycy do witryny ponad 25 milionów odwiedzających miesięcznie. "W DiabetesMine zbliżamy się do naszej 10. rocznicy jako" gazeta o cukrzycy z osobistym akcentem ", która codziennie publikuje wiadomości i poglądy" - powiedziała Amy Tenderich, założycielka i redaktorka DiabetesMine. "Cieszymy się, że możemy rozszerzyć nasze zasoby i dotrzeć do Healthline, aby nadal produkować wysokiej jakości treści, aby pomóc ludziom chorym na cukrzycę, aby mogli żyć lepiej." DiabetesMine zapewnia zachętę i wzmocnienie pozycji społeczności diabetologicznej, dostarczając użytecznych informacji, aby pomóc im lepiej radzić sobie z chorobą i polepszać życie z cukrzycą Strona ma również na celu stymulowanie innowacji w cukrzycy poprzez swój projekt DiabetesMine Innovation Project, który obejmuje coroczny Szczyt Innowacji, Fora D-Data ExChange, Konkurs Pacjentów Głosowych i Testową Kuchenkę, wśród innych inicjatyw kierowanych do pacjentów DiabetesMine został uznany za jeden z najlepszych na świecie blogów poświęconych zdrowiu i medycynie przez Healthcare 100. com, a także przez krajową stronę internetową zajmującą się influenzą cukrzycy nr 1 przez ShareCare.com i American Diabetes Association. "Jednym z celów Healthline. Com jest dostarczanie informacji o zdrowiu, które edukuje, angażuje i inspiruje ludzi do uzyskania zdrowia. Animujemy tę misję w naszym warunku specyficzne dla jonów społeczności w kanałach społecznościowych, ułatwiające rozmowy na temat zdrowia i zajmujące się istotnymi i znaczącymi treściami "- powiedział David Kopp, dyrektor generalny Healthline. com. "Połączenie naszej pasji do edukacji zdrowotnej i wysokiej jakości treści z dwóch stron zapewni jeszcze większe możliwości dla społeczności chorych na cukrzycę. "" DiabetesMine doskonale pasuje do misji Healthline "- dodał Dean Stephens, dyrektor generalny Healthline. "Nasza strategia rozwoju Healthline. com ma stać się wyraźnym liderem w zakresie informacji na temat zdrowia w kluczowych obszarach medycznych. Jesteśmy podekscytowani możliwością wprowadzenia DiabetesMine do rodziny Healthline. " O DiabetesMine ™ DiabetesMine. com jest zasobem informacji i miejscem społeczności dla osób chorych na cukrzycę - miejsce spotkań, w którym można się uczyć, dzielić, śmiać się, a czasami upuszczać. DiabetesMine to także zespół rzeczników pacjentów, którzy pracują nad ulepszeniem narzędzi i opieki umożliwiających lepsze życie z cukrzycą dzięki naszym wydarzeniom i programom DiabetesMine Innovation Project oraz nowo utworzonemu WeAreNotWaiting.ruch org. DiabetesMine plasuje się w czołówce blogów na temat zdrowia i medycyny w Healthcare100. com i niedawno został uznany przez ShareCare za krajową witrynę influencer nr 1 w dziedzinie cukrzycy. com i American Diabetes Association. O Healthline Healthline zapewnia inteligentne informacje zdrowotne i rozwiązania technologiczne, które pomagają organizacjom opieki zdrowotnej i zwykłym ludziom podejmować bardziej świadome decyzje dotyczące opieki zdrowotnej, poprawiać wyniki i obniżać koszty. Oparte na największej na świecie platformie taksonomii medycznej, Healthline's Health Data Solutions, Health Engagement Solutions i Health Marketing Solutions wykorzystują zaawansowaną technologię mapowania pojęciowego w celu dostarczenia dokładnych i przydatnych informacji. Dodatkowo na stronie internetowej firmy Healthline. com, zapewnia odpowiednie, aktualne informacje o stanie zdrowia, wiadomości i zasoby, które pomagają konsumentom w zarządzaniu zdrowiem. Healthline jest obecnie wykorzystywany przez ponad 25 milionów konsumentów miesięcznie i niektóre z największych marek medycznych, w tym AARP, Aetna, UnitedHealth Group, Microsoft, IBM, GE i Elsevier. Więcej informacji można znaleźć na stronie Corp. linia zdrowia. com i www. linia zdrowia. com.